• 9 shops, 163 329 producten
#1
Zomerbanden
2024

Continental PremiumContact 7

Continental heeft het weer voor elkaar met de PremiumContact 7. Het is een ongelooflijk goed uitgebalanceerde band met precies de juiste grip op nat en droog wegdek en een bovengemiddelde kilometrage. Sinds de lancering in 2023 kreeg hij niets dan de beste resultaten in de tests, met als enige minpunt de hoge prijs.
Jiri Chomat, Bandenlab.be
controleer Continental PremiumContact 7 beschikbaarheid
Breedte
Profiel
Velgmaat

Vergelijking

Maten

Continental PremiumContact 7 is gemaakt in 59 maten, beginnend bij 205/55 R16 tot 315/35 R21.
Filter:
toon prijzen

Vergelijkbare banden

Vergelijking: banden vergelijkbaar met Continental PremiumContact 7

Tijdlijn

2022

Continental PremiumContact 7 is gelanceerden verving Continental PremiumContact 6.

2023

Continental PremiumContact 7 is getest 6x (Autoklub ČR,...) en won de Autoklub ČR 205/55 R16 test.

2024

Continental PremiumContact 7 is getest 9x (Autobild,...) en won de Autobild 205/55 R16 test.

Resultaten

Beste
wet-braking
Remmen op nat wegdek
Adac 2024
Autozeitung 2024
Autobild 2024
Autobild 2024
Beste
dry-braking
Droogremmen
Adac 2024
Autozeitung 2024
Autobild 2024
Automotorsport 2024
Beste
wet-handling
Behandeling op nat wegdek
Adac 2024
Autozeitung 2024
Automotorsport 2024
Sportauto 2024
Beste
dry-handling
Droge behandeling
Adac 2024
Autozeitung 2024
Autobild 2024
Automotorsport 2024
Beste
wet-circle-cornering
Natte cirkelbochten in de bochten
Autozeitung 2024
Autobild 2024
Autobild 2024
Sportauto 2024
Beste
aquaplaning-cross
Aquaplaning - kruisen
Sportauto 2024
TyreReviews.com 2023
Beste
aquaplaning-longitudinal
Aquaplaning - longitudinaal
Autobild 2024
TyreReviews.com 2023
Beste
noise-exterior
Buitengeluid
TyreReviews.com 2023

Continental PremiumContact 7 in bandentests...

Alle bandentesten waar Continental PremiumContact 7 te zien was:
ADAC
ADAC Zomerbandentest 2024 215/55 R17
Fijn
Gerangschikt als 1 van 16....
De Continental PremiumContact 7 kwam naar voren als een toonaangevende presteerder, waarbij het de eerste positie behaalde van de 16 concurrenten, een indrukwekkende prestatie die zijn uitmuntendheid benadrukt. De band onderscheidde zich door een uitzonderlijke balans te tonen, met topbeoordelingen op zowel droge als natte oppervlakken, zoals blijkt uit de eindbeoordeling van 'Goed'. Opvallend was dat het uitblonk in rijcomfort, droog remmen, droge handling, nat remmen en natte handling, waarbij het alle andere concurrenten overtrof op deze cruciale disciplines. Op droge oppervlakken legde het de lat hoog door superieure stuurrespons, veiligheid op de limiet en de kortste remafstand van 100 km/u te bieden. Op natte wegen behaalde het ook de kortste remafstanden, waardoor een hoog veiligheidsniveau en beheersbaarheid werden gegarandeerd tijdens het natte handling traject. De band vertoonde echter enkele zwaktes op het gebied van aquaplaning, met name longitudinale aquaplaning, waar het minder goed presteerde. Verder verdiende het lof voor de zeer hoge verwachte levensduur en het lage brandstofverbruik, ondanks een iets zwaarder gewicht dat mogelijk van invloed is op de milieubeoordeling. Al met al heeft de Continental PremiumContact 7 de normen op het gebied van veiligheid herdefinieerd, waarbij het zijn uitzonderlijke prestaties in balans brengt met duurzame eigenschappen.
Naam Impact op het milieuRijveiligheid
Beste waarden in test1,61,7
Continental PremiumContact 72,61,7
Toon testgegevens
Automotorsport
Automotorsport Zomerbandentest 2024 235/55 R18
Testwinnaar
Gerangschikt als 1 van 8....
Het veiligstellen van de toppositie onder acht concurrenten, de Continental PremiumContact 7 kwam naar voren als de onbetwiste testwinnaar, een bewijs van zijn uitstekende prestaties. Testers prezen de band om zijn uitzonderlijke grip op natte oppervlakken en zijn vermogen om aquaplaning betrouwbaar te voorkomen. Zijn sterke hechting en precisie in droge bochten bevestigden verder zijn reputatie, naast opmerkelijk rijcomfort. Het was echter niet zonder nadelen; een iets luidere rolgeruis en verhoogde rolweerstand, die de brandstofefficiëntie zou kunnen beïnvloeden, werden opgemerkt. Wat deze band onderscheidde in de competitie waren zijn ongeëvenaarde prestaties op verschillende disciplines. Het excelleerde in Comfort, Droog Remmen, Droge Handling (zowel subjectieve als objectieve beoordelingen), Droogbaanverandering, Droog Stuurrespons, Natte Remmen, Natte Handling (opnieuw, zowel subjectieve als objectieve beoordelingen), en Natte Zijgeleiding, waarbij het een brede bekwaamheid aantoonde die geen enkel prestatieaspect ontbrak.
Naam
Continental PremiumContact 7
Toon testgegevens
Vibilagare
Naam Puntentotaal
Beste waarden in test87
Continental PremiumContact 787
Toon testgegevens
Autobild
Autobild Zomerbandentest 2024 205/55 R16

Gerangschikt als 1 van 55....
Naam Stoppen van de afstand bij droogteStopplaats op nat wegdek
Beste waarden in test35,425,8
Continental PremiumContact 735,4 25,8
Toon testgegevens
ACE
ACE Zomerbandentest 2024 225/45 R17
Sterk aanbevolen
Gerangschikt als 1 van 10....
Naam PuntentotaalNatDroogRolweerstandLawaai
Beste waarden in test2144792135
Continental PremiumContact 7214 71123155
Toon testgegevens
Autobild
Autobild Zomerbandentest 2024 205/55 R16
Voorbeeldig
Gerangschikt als 2 van 20....
Het veiligstellen van een bewonderenswaardige 2e plaats onder 20 mededingers, liet de Continental PremiumContact 7 uitstekende vaardigheden zien op meerdere disciplines, met als eindresultaat een 'Voortreffelijke' beoordeling. Deze band liet indrukwekkend zijn eersteklas profiel zien, excellerend met uitzonderlijke rijprestaties op zowel natte als droge oppervlakken. Opmerkelijk behaalde hij de kortste remafstanden onder droge en natte omstandigheden, wat hem kenmerkt als een leider op deze cruciale veiligheidsaspecten. Bovendien reikte zijn superieure prestaties ook tot natte cirkelbochten, waar hij de concurrentie overtrof. Naast deze opmerkelijke prestaties, pochte de band ook over een goede kilometrage, waarmee zijn waarde en duurzaamheid werden versterkt. Deze combinatie van veiligheid, prestaties en duurzaamheid maakt de Continental PremiumContact 7 tot een superieure keuze voor veeleisende chauffeurs.
Naam
Continental PremiumContact 7
Toon testgegevens
Autozeitung
Autozeitung Zomerbandentest 2024 225/45 R17
Testwinnaar
Gerangschikt als 1 van 9....
Het behalen van de hoogste positie uit negen deelnemers, de Continental PremiumContact 7 kwam naar voren als de onbetwiste testwinnaar. Met een uitmuntende prestatie onder alle omstandigheden, werd deze band geprezen om zijn vermogen om zowel natte als droge oppervlakken met opmerkelijke vaardigheid te hanteren. Op natte oppervlakken toonde het uitzonderlijke grip, superieure aquaplaning weerstand, en leidende prestaties over verschillende maatregelen, waardoor het de beste keuze werd voor natte omstandigheden. Ondanks dat concurrerende merken zich richtten op energie-efficiëntie, gaf de Continental PremiumContact 7 prioriteit aan algehele prestaties. Het pronkte met de kortste remafstand, de snelste rondetijden en de meest stabiele rijervaring op droge oppervlakken, waardoor het de winnaar van de test werd. Het is echter de moeite waard om op te merken dat voor degenen die energiebesparing prioriteren, dit misschien niet de optimale keuze is. De band excelleerde in disciplines zoals Droge remmen, Droge handling, Veiligheid, Natte remmen, Natte cirkelbochten, Natte handling, en Natte veiligheid, waarbij het geen zwakke punten in zijn prestaties vertoonde.
Naam
Continental PremiumContact 7
Toon testgegevens
Sport Auto
Sport Auto Zomerbandentest 2024 215/40 R18
Testwinnaar
Gerangschikt als 1 van 5....
Het veiligstellen van de toppositie onder vijf deelnemers, de Continental PremiumContact 7 toonde een uitmuntende prestatie, en verdiende daarmee de titel van "Testwinnaar". Volgens de beoordelaars bood deze band uitzonderlijke grip op zowel natte als droge oppervlakken, waardoor een gebalanceerde en veilige rijervaring werd gegarandeerd. Het werd geprezen om zijn buitengewone controleerbaarheid bij nat weer, indrukwekkende stuurprecisie en hoge beschermingsniveau tegen aquaplaning. Op droge wegen waren zijn behendigheid, richtingsstabiliteit en veiligheid opmerkelijke voordelen. Ondanks dat er een lichte compromis was op het gebied van comfort op de achteras, was de algehele prestatie van de Continental PremiumContact 7 ongeëvenaard. Het excelleerde in verschillende belangrijke disciplines, waaronder Aquaplaning - dwars, Droog remmen, Droge handling, Droge handling - objectief, Droge stuurrespons, Nat remmen, Natte cirkelbochten, Natte handling, en Natte handling - objectief, waarbij het zijn superioriteit toonde in een breed scala aan omstandigheden zonder zwakke punten.
Naam
Continental PremiumContact 7
Toon testgegevens
Autobild
Autobild Zomerbandentest 2024 225/55 R17
Voorbeeldig
Gerangschikt als 2 van 10....
Het veiligstellen van de tweede plek uit tien kanshebbers, maakte de Continental PremiumContact 7 een opmerkelijke indruk met een eindbeoordeling die het als 'Uitstekend' benoemde. Deze band onderscheidde zich als een top presteerder met een goed uitgebalanceerd hoog prestatievermogen, waarbij dynamisch en sportief rijgedrag op droge oppervlakken gepaard ging met een nauwkeurige stuurrespons en uitstekende feedback. Het heeft ook zeer goede veiligheidsmarges tegen aquaplaning aangetoond, met korte remafstanden op zowel natte als droge wegen, en het voordeel van brandstofbesparende rolweerstand. Een opmerkelijk nadeel is echter het hoge prijsniveau. Zijn superioriteit was met name duidelijk op verschillende belangrijke gebieden, waaronder zijn ongeëvenaarde prestaties in aquaplaning - longitudinale, droge handling, rolweerstand, natte remmen, en natte rondhoeken, waarbij zijn uitzonderlijke capaciteiten op een breed scala van kritische prestatie-indicatoren werden benadrukt.
Naam NatDroogRolweerstandLawaai
Beste waarden in test1-2+2+2+
Continental PremiumContact 72+2+ 2+ 2-
Toon testgegevens
Autoklub ČR
Naam PuntentotaalNatDroog
Beste waarden in test104,7106103,4
Continental PremiumContact 7104,7 106 103,3
Toon testgegevens
Bron: www.autoklub.cz
Autobild
Autobild Zomerbandentest 2023 225/45 R18

Gerangschikt als 5 van 50....
Naam Stoppen van de afstand bij droogteStopplaats op nat wegdek
Beste waarden in test58.124.8
Continental PremiumContact 75925.3
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
Tyre Reviews
Tyre Reviews Zomerbandentest 2023 205/55 R16
Testwinnaar
Gerangschikt als 1 van 13....
Naam
Continental PremiumContact 7
Toon testgegevens
Tyre Reviews
Tyre Reviews Zomerbandentest 2023 225/40 R18
Testwinnaar
Gerangschikt als 1 van 6....
Naam
Continental PremiumContact 7
Toon testgegevens
ACE
ACE Zomerbandentest 2023 225/45 R18
Sterk aanbevolen
Gerangschikt als 2 van 10....
Naam NatDroogRolweerstandLawaai
Beste waarden in test7154197
Continental PremiumContact 771 5219 4
Toon testgegevens
Autobild
Autobild Zomerbandentest 2023 225/45 R18
Uitstekend
Gerangschikt als 3 van 20....
De Continental PremiumContact 7 behaalde een indrukwekkende derde plaats van 20 concurrenten en verdiende de onderscheiding 'Uitstekend'. Deze band viel op door zijn gloednieuwe zomergroefpatroon, dat werd geprezen om zijn sportieve en dynamische rijcapaciteiten, nauwkeurige stuurrespons, goede kilometrage en kosteneffectiviteit. Ondanks zijn opmerkelijke prestaties werd de hogere prijs genoemd als een nadeel. Dit deed echter niets af aan de algehele uitstekende beoordeling. Met zo'n gebalanceerde mix van functies presenteerde de PremiumContact 7 zich als een topkeuze voor bestuurders die betrouwbaarheid en prestaties zoeken in hun zomerbandselectie.
Naam NatDroogGebruikskosten
Beste waarden in test2+1-1
Continental PremiumContact 72+ 2+2+
Toon testgegevens

Distributie van testbeoordelingen

100% (10x)85% (1x)
TestwinnaarUitstekendSterk aanbevolenVoorbeeldigFijn
5x1x2x2x1x

Beoordelingen x Wielgrootte

R16R17R18
100% (2x)96.3% (4x)100% (5x)

Beoordelingen x Breedte

205/xx Rxx215/xx Rxx225/xx Rxx235/xx Rxx
100% (2x)92.5% (2x)100% (6x)100% (1x)

FAQ

  1. Waar wordt Continental PremiumContact 7 gemaakt?

    Continental PremiumContact 7 is gemaakt in Frankrijk/Slowakije/Duitsland/Tsjechische Republiek.

  2. Is deze band geschikt voor suv's?

    Ja, deze band is ook gemaakt in suv maten.

Andere Continental modellen